logo

Welke uitspraken zijn opgenomen in de jurisprudentie zoekfunctie?

Opgenomen zijn vooral uitspraken van de Raad van State en van verschillende Rechtbanken in kwesties aangaande de uitvoering van de Wet op de rechtsbijstand, waarin de Raad van State nog niet heeft beslist. Sommige uitspraken zijn gehandhaafd omdat deze voor de verdere ontwikkeling van het stelsel door wetgeving en/of nieuwe jurisprudentie van belang (kunnen) zijn. Voorbeeld hiervan zijn de uitspraken inzake de voorwaardelijke toevoeging die mogelijk van belang kunnen zijn voor de beleidsontwikkeling met betrekking tot de resultaatsbeoordeling.

Verwijzingen naar de Handboeken Toevoegen en Vergoedingen hebben betrekking op de edities van deze handboeken zoals deze van toepassing waren tijdens het nemen van het bestreden besluit.

Van het Handboek Toevoegen zijn edities verschenen in januari 1994, augustus 1995, augustus 1999, januari 2002, mei 2004 en april 2007. Van het Handboek Vergoedingen in februari 1994 en in juni 2001. Deze edities zijn tussentijds weer aangevuld met supplementen.

Voor de volledige tekst van de uitspraken verwijzen wij naar de opgenomen plaats van publicatie.

Hoe vind ik mijn weg op Kenniswijzer

Kenniswijzer is als een bos vol bomen. Hoe vindt u nu de boom waar u naar op zoek bent?

Zoeken via de zaakcodelijst

Op de homepage treft u de zaakcodelijst aan. De zaakcode heeft u nodig bij het aanvragen via mijnRvR. U kunt daar kiezen voor het rechtsterrein, waarna u bij de betreffende zaakcodes uitkomt. Wilt u weten of de zaak waarvoor u toevoeging aan wilt vragen toevoegwaardig is, dan kun u daar direct doorklikken naar de werkinstructie, door de zaakcode te selecteren.

Zoeken op zoekterm

U kunt in het zoekveld 'direct zoeken' een zoekterm ingeven. Als de zoekterm voorkomt in de werkinstructie of in de jurisprudentie, dan wordt de term automatisch aangevuld. U bent dit ook gewend bij het gebruik van bijvoorbeeld Google.

Zoekopdracht verfijnen

Als u een algemene term intikt, zoals 'bereik', dan krijgt u meerdere pagina's met vindplaatsen te zien. Onder de door u gevonden resultaten is een introductietekst opgenomen, zodat u ziet of het een werkinstructie of jurisprudentie betreft. Aan de rechterzijde van het scherm ziet u 'Filters'. U kunt daar uw zoekopdracht verfijnen naar 'Jurisprudentie', 'Wet- en regelgeving' of 'Werkinstructie'. Ook kunt u verder verfijnen met  de filters 'Rechtsgebied' en 'Publicatiedatum'.

Zoeken binnen een werkinstructie

Via de inhoudsopgave bovenin de werkinstructie kunt u direct door naar het door u gezochte onderwerp. Met het pijltje rechtsonderin de pagina gaat u weer direct terug naar boven. U kunt natuurlijk binnen de werkinstructie ook control-f gebruiken. U drukt daarbij gelijktijdig de ctrl- en de f-toets in. Zo kunt u op zoekterm door het document heenspringen.

U wilt terug naar de homepage

Als u terug wilt naar de homepage, dan kan dat op verschillende manieren. U kunt daarvoor het logo van Kenniswijzer selecteren, maar ook de term 'home' in het kruimelpad. Het kruimelpad ziet u onder het veld waar u uw zoekterm kunt invullen.

Top